Hankin keväällä Kari Aihisen "Kaappaus keittiössä" keittokirjan ja sieltä bongasin maailman parhaan kalakeiton ohjeen. Keitto maistuu aivan samalta, kuin mitä mummilla ja vaarilla pienenä söin. Eikä mikään ihme, että keitto vie kielen mennessään, koska siihen tuolee voita ja kermaa.
Ainekset:
8 perunaa
2 sipulia
2 porkkanaa
2 rkl voita
noin 1 litra vettä
2 kalaliemikuutiota
noin 10 maustepippuria
500g tuoretta, ruodottomaksi nypittyä lohifilettä
1 puntti tuoretta tilliä
1 prk kuohukermaa
suolaa
pippuria
Kuori perunat, pilko ne pieniksi ja laita kylmään veteen odottamaan. Kuori ja silppua sipuli. Pese ja pilko porkkanat.
Sulata
voi isossa kattilassa ja kuullota juureksia kevyesti noin 5 minuuttia.
Kaada päälle reilusti vettä, jotta vihannekset peittyvät kunnolla. Lisää
liemikuutiot ja pippurit. Tarkista maku.
Anna
keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia ja käsittele sillä aikaa
lohi. Leikkaa kala haluamasi kokoisiksi paloiksi. Silppua tilli.
Lisää
kattilaan kerma ja anna kiehahtaa muutama minuutti. Lisää lohi ja
tilli, kiehauta kuumaksi ja ota kattila liedeltä. Maista ja lisää
tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. Peitä kannella ja anna keiton
vetäytyä noin 5 minuuttia.
Superhyvää ruisleivän kanssa. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti